Spaţiul etnografic şi cultural al municipiului Câmpulung
Artişti plastici muşceleni
Vremurile tulburi care au urmat celui de al doilea război mondial au afectat grav întreaga naţiune. În plan cultural adevăratele valori au parcurs drama interdicţiilor. Şi în domeniul artelor plastice a fost răsturnată scara valorilor. Aici, însă, ca şi în plan religios, oamenii cu calităţi deosebite au găsit un refugiu.
Arhitectura musceleană
Câmpulung este cel mai bine conservat oraş istoric din Ţara Româneasca. Acesta este motivul pentru care patrimoniul construit al oraşului este reprezentat pe Lista Monumentelor Istorice prin 151 de poziţii reprezentând monumente de arheologie, arhitectura, for public şi memoriale, între care o vastă zonă istorică protejată.
Costumul naţional muscelean
Majoritatea pieselor costumului popular erau lucrate în gospodărie, din materiale produse în cadrul economiei de tip autarhic, rural. Rolul femeii era primordial în confecţionarea costumelor populare. De-a lungul veacurilor, noile materiale - bumbacul, borangicul, firul metalic - şi tehnicile noi de lucru s-au perfecţionat, determinând o îmbogăţire în expresivitate, culoare şi utilitate.
Ansamblul folcloric "Carpaţi"
Ansamblul folcloric ”Carpaţi” a fost înfiinţat în anul 1968 de către maestrul coregraf Neluţ Pantilie, astăzi are în componenţă 40 de membri, mereu prinşi într-un prodigios proces de creaţie pe bazele folclorului autentic din zona Muscelului.
Clubul epigramiştilor musceleni "Acidava"
Cine suntem? Noi suntem nişte oameni obişnuiţi, cu talent sau fără talent, care cu siguranţă avem ceva de spus şi neapărat de scris, despre răutăţile omeneşti, racilele şi cutumele societăţii de astăzi folosind înţepătura care nu răneşte.
Teatrul de păpuşi "Miradoniz"
Teatrului de păpuşi "Miradoniz", care poate pune în scenă, pentru copii şi elevii din localitatea dumneavoastră următoarele piese de teatru de păpuşi: Ciuboţelele ogarului, Scufiţa roşie, Ursul păcălit de vulpe, Capra cu trei iezi.