Biserica rupestră Corbii de Piatră:
Unică, prin arhitectura şi pictura sa, în spaţiul ortodox românesc
Prin vechimea şi istoria sa bogată, prin pictura murală şi tipologia sa, lăcaşul de cult ortodox din comuna Corbi, judeţul Argeş, se numără printre cele cărora merită să li se acorde un interes deosebit în cercetarea de specialitate.
Pictura bisericii
Având în vedere faptul că, în momentul cercetării întreprinse de Carmen Laura Dumitrescu în comuna Corbi, satul Jgheaburi, în anii '70 ai secolului trecut, fresca bisericii rupestre se afla într-o stare mai bună de conservare, apreciem că descrierea programului iconografic realizată de cercetătoare este cea mai completă şi riguros argumentată ştiinţific.
Istoria mănăstirii Corbii de Piatră
Este greu de spus care a fost soarta aşezării monastice de la Corbi în veacurile XIV şi XV, deoarece documentele păstrate din această epocă nu pomenesc nimic de ea. Abia la începutul veacului al XVI-lea tăcerea e întreruptă datorită zelului ctitoricesc al unei femei: Muşa de la Corbi.
Istoria localității Corbi
La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna făcea parte din plaiul Nucșoara al județului Muscel și era formată din satele Corbi și Sboghițești, cu 1553 de locuitori ce trăiau în 396 de case. În comună existau trei pive, două mori, cinci fierăstraie și o dârstă, toate pe Râul Doamnei, patru biserici și o școală mixtă..